Saturday, 25 June 2011

akhirnya..

aku dah tau cte sbnar..
npe pmpuan 2 xblh tgok dlm fb syafiq..sbbnye die xkwn ng syafiq..
syafiq sorok pic aku sbb nk lindungi aku..
apa aku da buat kt syafiq..
die kte die terluka malam ni..
Ya Allah..
jangan pisahkan kami YA ALLAH..
ssguhnye aku tau die ikhlas mencintaiku..
tp hati aku cukup snsitif..
aku x pk pjg..
aku xpnh nk berubah???
aku cuba berubah untuk die..
aku cintakan die..
aku cuma xnk die ssh sbb aku..
aku nk die hepy..
syafiq asraf..
maafkan aku untuk sekalian kalinye..

LUAHAN HATI SEORANG WANITA:



CiNTa..
kata keramat yang cukup bermakna buat semua insan....
Tanpa usia kau mengejar dan dikejar..
besar sungguh nilaimu...
bisa sungguh panahanmu....
Kau melebur sekeping hati menggugat jeteguhan iman...
CiNTa...
kau bisa menghanyutkan 2 jiwa romantis dalam gelora asmara
yang diulit mimpi indah bersama jalinan hidup menuju bahagia....
pun begitu terkadang segalanya BERKECAI dek badai melanda...
musnah sekeping hati dek tipisnya keimanan...
tiada lagi janji setia yang bersaksikan bulan purnama...
pungguk kini berlagu hiba meratapi kecundangnya...
2 insan bahagia jua menderita....
hadirmu tidak diundang....
pergimu x bisa dihalang...
YA ALLAH,,bantulah aku untuk terus hidup dan berilah aku kesempatan untuk merasai kegembiraan sebagaimana dulu...

HADIS RIWAYAT TARMIZI

Daripada Abu Hurairah ra berkata; Rasulullah saw bersabda: "Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat daripada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah swt berfirman kepada mereka, "Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku? Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku? Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim (cendikiawan) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)". (Hadis Riwayat Tarmizi)

hampa hatiku

aku rase dipermainkan jee..
atau mgkin perasaan aku je..
ada minah ni die kte die xgurl syafiq..
so aku xkesah la kan..
pas 2 die blh komen cmni kt pic aku..
 ingatkn enganged dh,upenye plessg jew..kat profil u jew ade enganged with syafiq????profil die xdok pon.....jgn tepuk sblh tngan yew....hati2...nape die ckp cm2..mula2 die tny aku da engaged ke..
aku kte lam proses..
pas 2 die ckp cm2.,,ingt die main2..skli aku usha profile syafiq gune fb lain..
mmg die hidden kan aku punye pic n relationship kami..
knpa Ahmad syafiq asraf azmi..
aku xfaham..
knpa aku diperlakukan mcm ni,.
malu ke sbb couple ng aku atau 2 slh 1 cara die nk lupakan aku...
aku sdh Ya Allah,,
hati aku hancur..
tp aku pura2 jee buat xde pape..
tp air mata trus mengalir,,
knpa aku ya Allah..

bile aku tny die die ckp mungkin ada org hacked die punye fb,..
mgkin ada org bukk fb die..
spe lg tau pwood die slain aku..
knp PLU HIDDEN aku..
npe xremove or block trus aku dari fb die..
ni pwood pun da tukar..npe nk rhsia dri aku,,
ya Allah..aku xkuat..xmmpu akuu  nk lalui segalanya..
pd sape aku nk mgadu..
kalau die pun ckp cm2..
OMG !!.. knp sume ni perlu aku lalui ya Allah..
bantulah aku..aku iinsan lemah..bantulah aku untuk menempuhi ujian dariMu..
aku hny mmpu berdoa..
knpa org yg aku syg buat cmnii kt aku..
apa yg mereka nak dri aku..
aku ni teruk ke..
aku ni hina sgt ke..
mmg xbek burukkan diri sendiri tp mgkin 2 yg org pk sal aku..
SYAFIQ ASRAF pnh ckp.. kesetiaan diutamakan,kejujuran diutamakan..
tp smpi setakat ni die jujur je pd aku..
YA ALLAH,, tunjuklah padaku makna di sebalik sume ini..
saat aku mencintai die n bg seluruh cinta aku pada die aku diperlakukan mcm ni ke..
betol ke sume ni..akuu mcm xpcaya dia cm2..tp ini kenyataan...


Oh Tuhan
Tolonglah diriku
Aku sungguh menginginkan dia
Tuk mencintaiku
Dan mendampingiku
Di dalam hidupku ini

Oh Tuhan
Bukalah hatinya
Untuk melupakan kesalahanku
Yang tlah menjadi duri
Di dalam hatinya
Dan melukai hatinya

Reff:
Tolonglah
Dekap aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku slalu cinta padamu

Aku tlah menyesalinya
Semua




lelaki yang baik untuk perempuan yang baik

Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur’:26)
Telah tercatat namamu untukku di Loh Mahfuz. Juga telah tercatat namaku untukmu sejak azali lagi. Hanya Allah yang tahu, tak siapa di antara kita yang tahu.

Friday, 24 June 2011

LUAHAN HATI

Pertama kali ku dengar suaramu
sayunya hatiku merindui dirimu
walaupun belum kita bersua muka
namun aku tetap jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu

hatiku terpaut melihat senyumanmu
aku mengharap engkau menerimaku
kerna aku bersedia menyintaimu

Akan ku renang lautan yang berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jikala kau meninggalkan aku
terhiris hati ini
terguris jiwa ini
menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
kasihku takkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti

Sayangku pimpinkan tanganku
menuju mahligai bahgia
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
Oh kasih.....

Akan ku renang lautan yang berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jikala kau meninggalkan aku
terhiris hati ini
terguris jiwa ini
menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
kasihku takkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti

Sayangku pimpinkan tanganku
menuju mahligai bahgia
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
Oh kasih....

SIGN AND SYMPTOMS JAUH DARI ALLAH SWT

1. Fikiran cepat serabut
2. Cepat rasa marah
3. Selalu merasa bosan..
4. Banyak masalah kewangan (Poket kering)
5. Hutang keliling pinggang
7. Hilang/pudar kecantikan dalaman dan luarannya
8. Dihina dan dipinggirkan orang
9. Wajahnya penuh kusut dan kusam
10. Riang di hdpan orang tetapi menangis apabila dia bersendirian
11. Masalah datang sili berganti
12. Lambat/sukar dapat jodoh
13. Sukar/tidak mendapat zuriat
14. Tidak merasa puas
15. Hilang arah tujuan kehidupan
16. Bahagia yang sementara
18. Kesukaran dalam pelbagai urusan kehidupan
19. Melakukan tanggungjawab dengan hati yang terpaksa dan tidak ikhlas
20. Nikmat Allah S.W.T yang sedia ada di hadapannya dilihat satu perkara yang biasa-biasa sahaja..dan tidak merasa bersyukur dengannya

Terdapat banyak lagi belengu-belengu kehidupan di dunia yang dihadapi pleh seseorang yang jauh dari hidayah Allah S.W.T..
same2laa kite muhasabah diri kita..